بالا بردن رتبه سایت و حفظ جایگاه در نتایج موتورهای جستجو مهمترین فاکتور برای بقای هر کسب و کار آنلاین می باشد. در این راستا برای افزایش سئو و بهینه سازی سایت، ابتدا باید بدانید که سئو چیست و چه روش هایی برای ارتقاء آن وجود دارند؟ این مقاله به صورت جامع تمام موارد سئو تکنیکال (Technical SEO) و سئو داخلی (On-Page SEO) را پوشش میدهد. برای تهیه یک چک لیست نهایی افزایش سئو با ما همراه باشید.
در ابتدا لازم است با این مفهوم بیشتر آشنا شوید. سئو تکنیکال یا سئو فنی (Technical SEO) در واقع مجموعه اقداماتی هستند که با بکارگیری آنها ساختار وب سایت بهینه می شود.برای تکمیل استراتژی کامل سئو اولین قدم، بهبود سئو تکنیکال است. برای داشتن ترافیک ارگانیک، رتبه بالا و بهبود نرخ تبدیل باید اطمینان حاصل کنید از اینکه وب سایت در بهترین سطح ممکن قرار گرفته است.
رعایت این اصول به بهینه سازی سایت برای ایندکس و خزش راحتتر موتورهای جستجو می انجامد. این موارد شامل بهینه سازی کدها، فعال سازی SSL، ساخت نقشه سایت و غیره هستند که به جزئیات هر یک خواهیم پرداخت.
این بخش به موارد فنی یا تکنیکال سایت می پردازد و به زیرساخت وب سایت اهمیت می دهد و به محتوا ارتباطی ندارد. اصول سئو تکنیکال برای تمام وب سایت ها صرف نظر از اینکه در چه زمینه ای فعالیت دارند، اهمیت بالایی دارد.
هنگامی که کاربری وارد سایت شما می شود، تجربه و تعاملی را از بازدید سایتتان بدست می آورد. این همان تجربه کاربری یا User Experience می باشد که به اختصار به آن UX می گویند. چرا این فاکتور مهم است؟ چون مهمترین فاکتور برای گوگل راحتی کاربران است. هرچقدر کاربر در سایت شما احساس راحتی کند و به آنچه که نیاز دارد براحتی دست یابد، زمان زیادتری را در سایت شما می ماند. حتی برای جستجوهای بعدی خود نیز وبسایت شما را انتخاب خواهد کرد.
شما می بایست سایت خود را از سه جنبه اصلی برای بهبود این تجربه بررسی و بهینه کنید:
عواملی که در بالا معرفی کردیم از جمله عوامل رتبهبندی در سرچ کنسول گوگل هستند. در آنجا می توانید آدرس هایی (URL) که دارای مشکل هستند را مشاهده و بررسی کنید.
در اینجا چند ابزار جهت آنالیز و بهبود هر یک از عوامل فوق معرفی می کنیم:
· GTmetrix
ما برای بهبود عملکرد سایتتان چند پیشنهاد داریم:
دوم، باید مطمئن شوید که سایت شما عاری از هرگونه خطای خزیدن است. خطاهای Crawl زمانی اتفاق می افتد که یک موتور جستجو در هنگام دستیابی به صفحه ای در وب سایت شما موفق نمی شود. در اینجا چند نمونه از بهترین وبسایت ها که می توانند به شما کمک کنند را معرفی می کنیم:
در سرچ کنسول گوگل این خطاها گزارش می شوند. هنگامیکه خطاهای خزیدن را بررسی می کنید باید تمام موارد زیر را بدرستی انجام دهید:
الف) همه ریدایرکت ها را با ریدایرکت 301 به درستی اجرا کنید.
ب) صفحات خطای 4xx و 5xx را مرور کنید تا متوجه شوید که می خواهید آنها را به کجا هدایت کنید.
نکته: همیشه باید مراقب زنجیره ها یا حلقه های تغییر مسیر باشید، یعنی زمانیکه URL ها چندین بار به URL دیگری هدایت می شوند.
ساختار ضعیف لینک دهی می تواند باعث تجربه کاربری (UX) ضعیف هم برای انسان ها و هم برای موتورهای جستجو شود. برای افرادی که روی لینکی در وب سایت شما کلیک می کنند و متوجه می شوند که آنها را به آدرس اشتباه یا آدرسی که وجود ندارد انتقال میدهند، می تواند خسته کننده باشد.
باید جلوگیری از این اتفاق باید موارد زیر را بررسی کنید:
برای رفع لینک های خراب، باید URL مورد نظر را به روز کنید یا اگر این لینک دیگر وجود ندارد، آن را به طور کامل حذف (با ریدایرکت 410) کنید.
مطمئن شوید که محتوای تکراری یا فاقد کیفیت در سایت شما وجود ندارد. محتوای تکراری می تواند ناشی از عوامل زیادی باشد، مانند استفاده از فیلترینگ محتوا (فیلتر کردن محصولات در صفحه فروشگاه)، داشتن چندین نسخه از سایت و محتوای کپی شده.
مهم است که به گوگل اجازه دهید فقط یک نسخه از سایت شما را ایندکس کند. به عنوان مثال، موتورهای جستجو همه ی این دامنه ها را به عنوان وب سایت های مختلف می بینند نه یک وب سایت:
https://www.abc.com
https://abc.com
http://www.abc.com
https://abc.com
رفع محتوای تکراری را می توان به روش های زیر برطرف کرد:
گواهی SSL یکی از راه های افزایش امنیت سایت است که پروتکل https را فعال میکند. در سال 2014، گوگل اعلام کرد که یکی از عوامل افزایش رتبه، استفاده از پروتکل HTTPS است. بنابراین اگر سایت شما هنوز HTTP است، زمان آن رسیده است که تغییر کند.
با نصب این گواهی پروتکلی HTTP به HTTPS تغییر می کند ( Sمخفف Secure). برای سایت هایی که از قبل وجود داشته اند ولی این گواهی را ندارند تنها کافیست SSL رایگان هاست خود را فعال کنند و یا به بخش پشتیبانی شرکت هاستینگ خود مراجعه نمایند.
بعلت تغییر یافتن نشانی سایت به https می بایست اقداماتی از جمله ریدایرکت کردن انجام گیرد تا از ترافیک ورودی کاسته نشود. زیرا آدرس سایت با HTTPS برای گوگل متفاوت با آدرس HTTP است.
گوگل صراحتا اعلام کرد: “ساختار URL سایت باید تا حد امکان ساده باشد.” URL های بیش از حد پیچیده می توانند با ایجاد تعداد غیر ضروری از آدرس های اینترنتی که به محتوای یکسان یا مشابه در سایت شما اشاره می کنند، برای خزنده ها مشکل ایجاد کنند. در نتیجه، ربات های گوگل ممکن است نتوانند تمام محتوای سایت شما را ایندکس کنند.
در صورت امکان، URL ها را می بایست با برداشتن پارامترهای غیر ضروری کوتاه کنید.
جهت افزایش سئو و بهینه سازی سایت حتما از کلمه کلیدی مورد نظر باید در آدرس(URL) همان صفحه استفاده شود. این یکی از راه های شناسایی محتوای درون آن صفحه و ارزیابی صفحه توسط گوگل و نشان دادن آن در نتایج جستجو است. طول URL نباید خیلی زیاد باشد ( کمتر از 100 کاراکتر)
همچنین به لحاظ خوانایی باید به گونه ای باشد که برای کاربران قابل درک باشد. این کار منجر به افزایش اعتماد کاربران و افزایش کلیک بر روی سایت می شود.
نقشه سایت همانند نقشه یک ساختمان است و جهت کمک به موتورهای جستجو و کاربران تهیه می گردد. یک لیست از صفحات وب سایت به همراه دستورالعمل هایی برای خزیدن موتورهای جستجو در سایت ارائه می دهد.
یک نقشه سایت XML بهینه شده باید شامل موارد زیر باشد:
در بخش گزارش Coverage سرچ کنسول گوگل، میتوانید بررسی کنید آیا در نقشه سایت XML شما خطایی وجود دارد یا خیر.
فایلهای Robots.txt دستورالعملهایی برای روباتهای موتورهای جستجو در مورد نحوه خزیدن وبسایت شما هستند. هر وبسایتی دارای «بودجه خزیدن» یا تعداد محدودی از صفحات است که میتوانند در خزیدن گنجانده شوند. بنابراین ضروری است مطمئن شوید که فقط مهمترین صفحات شما ایندکس میشوند.
از طرف دیگر، باید مطمئن شوید که فایل robots.txt شما چیزی را که قطعاً میخواهید ایندکس شود، مسدود نمیکند.
در اینجا چند URL نمونه وجود دارد که باید آنها را در فایل robots.txt خود مجاز نکنید:
در نهایت، باید مکان نقشه سایت XML را در فایل robots.txt قرار دهید. میتوانید از ابزار گوگل بنام robots.txt tester برای تأیید صحت کارکرد فایلتان استفاده کنید.
ریسپانسیو کردن سایت به معنی واکنشگرا بودن صفحات وب سایت در هنگام نمایش در دستگاه های دیگر از جمله تبلت و موبایل می باشد. در هنگام طراحی سایت باید به این امر مهم توجه شود و تمام صفحات سایت را از نظر واکنشگرا بودن بررسی نمود. امروزه طبق آمار بیشترین جستجوها و بازدید ها توسط موبایل صورت میگیرند. اصطلاح موبایل فرندلی (mobile-friendly) که به نحوه صحیح نمایش صفحات وب در موبایل و تبلت اشاره می کند، یک معیار اصلی برای موتورهای جستجو جهت رتبه بندی محسوب می شود و روشی موثر در افزایش سئو سایت می باشد.
شما میتوانید یک بلاگ برای وب سایت خود ایجاد کنید و در آن اطلاعات مفیدی در زمینه کاریتان را که کاربران بدنبال آن هستند در اختیارشان قرار دهید. اینگونه می توانید به کاربرانی که در حوزه کاریتان هستند و یا بدنبال کسب اطلاعاتی درباره کالاها یا خدماتی که ارائه می کنید می باشند، اطلاعات بدهید.
اگر مطالب ارائه شده جامع و کاربردی باشد و بصورت دوره ای مقالات با کیفیت و جدیدی به آن اضافه شود، میزان بازدید سایت شما بالا می رود که روی سئو سایت بسیار تاثیر گذار است و ترافیک سایت شما را افزایش می دهد.
نکته ای که وجود دارد این است که بهتر است در خود وبسایت وبلاگی با آدرس sitename/blog در نظر بگیرید و در آن مقالات را بارگذاری نمایید و از ساب دامنه(SubDomain) برای وبلاگ استفاده نکنید. البته می توانید در سایت هایی غیر از سایت خود نیز وبلاگ داشته باشید و از آن سایت ها به سایت خود لینک ایجاد کنید(مثلا با گذاشتن ادامه مطلب و لینک آن به سایت خود). اینگونه تمرکز اصلی خود را بر روی وبلاگ سایت خود قرار داده و بر روی وبلاگ های خارج از سایت خود نیز به صورت دوره ای مطلب قرار دهید.
داده های ساختاریافته به ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و محتوای آن به موتورهای جستجو کمک می کنند. در واقع یک موتور جستجو مثل گوگل توسط داده های ساخت یافته می تواند راحت تر به موضوع صفحه شما پی ببرد و اینگونه ارزش بیشتری به آن میدهد. این مسئله نحوه نمایش صفحه شما را در موتور های جستجو تغییر می دهد و باعث نمایش اطلاعات بیشتری (که به عنوان rich snippet نیز شناخته می شود) به کاربران می گردد. همچنین باعث افزایش احتمال کلیک کاربران شده و کلیک های بیشتر مطمئنا موجب افزایش رتبه سایت می گردد.
یکی از رایج ترین انواع داده های ساخت یافته، کدهای نشانه گذاری اسکیما (schema) هستند. انواع مختلفی از اسکیما کدها جهت ساختاردهی دادهها برای افراد، مکانها، سازمانها، کسبوکارهای محلی، بررسیها و موارد دیگر وجود دارد.
با مراجعه به سایت Schema.org می توانید تمام داده های ساختاری را مشاهده کرده و در پروژه خود بکار ببرید.
میتوانید با مراجعه به آدرس های زیر از تولید کننده آنلاین اسکیما کدها استفاده کنید مانند:
متای توضیحات (Meta Description) در واقع همان توضیح در پایین آدرس سایت در صفحه نتایج جستجو می باشد و بیانگر خلاصه ای از محتوای درون صفحه می باشد. کاربران به این توضیحات دقت زیادی می کنند و از روی این توضیح ها متوجه می شوند که آیا مطلب مورد جستجوی آنها در این سایت قرار دارد یا خیر. بنابراین نوشتن یک متای توضیحات جذاب و مناسب با محتوا می تواند نرخ کلیک سایت را بالا ببرد.
تگ عنوان یا Title Tag اولین چیزی است که کاربران در صفحه سرچ می بینند و از روی آن تصمیم می گیرند که وارد سایت شوند. بنابراین در نوشتن این عنوان باید دقت نمود تا از جذابیت و در عین حال صداقت برخوردار باشد.
در انتخاب هاست یا میزبان بایستی دقت کنید. هاست در واقع به فضای مجازی بر روی سرویس دهنده وب گفته می شود که اطلاعات و فایل های وب سایت شما در آن قرار گرفته و از وب سایت شما میزبانی میکند.
بنابر این هاستی را انتخاب کنید که فاکتور های امنیتی را رعایت کرده و از سرعت و پشتیبانی خوبی برخوردار باشد. دارا بودن آنتی DDoS (جلوگیری از حملات DOS) و میزان UpTime بالا (میزان سرویس دهی بالا) مواردی هستند که به بهبود کیفیت سایت منجر می شوند.
ناوبری سایت فاکتور مهمی در طراحی سایت و سئو می باشد و لینکهایی هستند که تمام صفحات وب سایت را بهم متصل می کنند. اینگونه مسیر حرکت ربات های گوگل و کاربران در سایت مشخص می شود.
از جمله مزایای این ویژگی راحتی کاربران برای پیدا کردن اطلاعاتی است که به دنبالش میگردند و هنگامیکه کاربر در مطالب سایت سردرگم شود با دیدن نوار ناوبری راهش را پیدا می کند و در صورت نبود آن ممکن است مسیرش را گم کند.
استفاده از نوار ناوبری باعث افزایش رضایت کاربران از سایت ما و بازگشت دوباره آنها به سایت ما می شود. این ویژگی همچنین به چرخش درست خزنده ها (رباتها)ی موتورهای جستجوگر در صفحات سایت و همچنین یافتن صفحات جدید در سایت کمک می کند.
بالا بودن سرعت سایت باعث افزایش رضایتمندی کاربران و در نتیجه افزایش سئو سایت خواهد شد و این تجربه کاربری را بهبود می بخشد. چرا که اگر سرعت سایت پایین باشد کاربران باید منتظر بمانند تا صفحه مورد نظر لود شود و این برایشان خسته کننده است. بنابراین فورا آن سایت را بسته و به سراغ سایت دیگری میروند. با ترک سریع صفحات توسط بازدیدکنندگان، موتورهای جستجو نسبت به سایت بدبین شده و رتبه آن را کاهش می دهند.
پایین بودن سرعت سایت می تواند عوامل زیادی داشته باشد. از جمله هاست و سرور، مرورگر، تم یا قالب سایت، تبلیغات و آگهی، عکس ها، ویدئو ها، کدها و… . با شناسایی مشکل و رفع آن میتوان سرعت سایت را افزایش داد و طی فواصل زمانی مشخصی آنرا مجدد ارزیابی نمود.
داده های ساختاریافته به ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و محتوای آن به موتورهای جستجو کمک می کنند. در واقع یک موتور جستجو مثل گوگل توسط داده های ساخت یافته می تواند راحت تر به موضوع صفحه شما پی ببرد و اینگونه ارزش بیشتری به آن میدهد. این مسئله نحوه نمایش صفحه شما را در موتور های جستجو تغییر می دهد و باعث نمایش اطلاعات بیشتری (که به عنوان rich snippet نیز شناخته می شود) به کاربران می گردد. همچنین باعث افزایش احتمال کلیک کاربران شده و کلیک های بیشتر مطمئنا موجب افزایش رتبه سایت می گردد.
یکی از رایج ترین انواع داده های ساخت یافته، کدهای نشانه گذاری اسکیما (schema) هستند. انواع مختلفی از اسکیما کدها جهت ساختاردهی دادهها برای افراد، مکانها، سازمانها، کسبوکارهای محلی، بررسیها و موارد دیگر وجود دارد.
با مراجعه به سایت Schema.org می توانید تمام داده های ساختاری را مشاهده کرده و در پروژه خود بکار ببرید.
میتوانید با مراجعه به آدرس های زیر از تولید کننده آنلاین اسکیما کدها استفاده کنید مانند:
سئو تکنیکال و On-Page SEO یکی از مباحث پایه ای و اولیه در سئو سازی وب سایت است. یک شرکت دیجیتال مارکتینگ عالی می تواند اطمینان حاصل کند که این چک لیست بدرستی در سایت شما رعایت می شود. با کارشناسان ما در شرکت وبلوکس تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
تلفن : 65248360- 021
همراه: 09129743188
contact@webloux.com
شهریار، خیابان ولیعصر، میدان امام خمینی، خیابان محسنی، جنب بانک سامان، کوچه آبشار، پلاک 115، طبقه 3، واحد 1
بدون دیدگاه
Elementor #6503 – وبلوکس
[…] راه های افزایش سئو سایت میتواند توسط افراد مختلف با استراتژی های متفاوتی صورت گیرد. هنگامیکه یک سایت قدیمی را تحلیل کرده و اطلاعات سئو آنرا بدست می آوریم و یا بعد از طراحی سایت جدید میخواهیم شروع به سئو سایت نماییم، در قدم اول داشتن استراتژی برای این کار بسیار مهم است. طبق این استراتژی است که اقداماتی در دو بخش سئو داخلی و سئو خارجی انجام می شود. در این میان یک سری اصول و ترفند هایی وجود دارند که با پیروی و پیاده سازی آنها در ارتقا سئو سایت پیشرفت چشمگیری صورت می گیرد مثل فعال کردن SSL سایت ، چگونگی ساختار URL ، استفاده از نقشه سایت (Site Map )و… . […]